Browsing by Author "Özlem Pelin Can"
Now showing items 1-6 of 6
-
Aynalı sazan balığı (Cyprinus carpio carpio L., 1758) kıymasından hazırlanan köftelerin raf ömrü üzerine timol’ün etkisi
Özlem Pelin Can; Özlem Çoban Emir (2012)Bu çalışmada, aynalı sazan balığından (Cyprinus carpio carpio L., 1758) elde edilen kıymaya çeşitli katkı maddeleri ilave edilerek balık köftesi yapılmıştır. Köfteler biri kontrol (grup A), diğerlerine %0.5 (grup B) ve %1 ... -
Çiğ sütün mikrobiyolojik kalitesi ve lipaz enzim aktivitesinin belirlenmesi
Sağımdan sonra sütler çoğu zaman büyük işletmeler tarafından hemen kullanılmamakta ve belli bir süre bekletilmektedir. Isı işlemi uygulanmamış sütlerde mikrobiyel aktivite yanında lipaz aktivitesi de artmakta ve kaliteyi ... -
Farklı illerden toplanan çiğ inek sütlerinde somatik hücre sayıları
Bahri Patır; Özlem Pelin Can; Murad Gürses (2010)Bu araştırmada, farklı illerden toplanan çiğ inek sütleri somatik hücre sayıları bakımından incelendi. Bu amaçla, Elazığ, Samsun, Malatya, Şanlıurfa ve Erzurum illeri çiğ sütlerinden toplam 440 adet (Elazığ 150, Samsun 90, ... -
Geleneksel yöntemle üretilen sucuklarda listeria monocytogenes, staphylococcus aureus ve koliform varlığının araştırılması
Halil Yalçın; Özlem Pelin Can (2013)Uygun olmayan koşullarda üretilen sucuklarda gıda kaynaklı patojenlerden Listeria monocytogenes, koagülaz (+) Staphylococcus aureus ve koliformlar gelişebilmekte ve bu ürünler insan sağlığı açısından risk arz edebilmektedir. ... -
Gökkuşağı alabalık filetolarının marinasyon süresinin ve sıcaklığının merkezi bileşke tasarımı ile optimizasyonu
Özlem Pelin Can; Mehtap Erşan (2012)Bu çalışma, farklı süre ve sıcaklık derecelerinde marine edilen gökkuşağı alabalığı filetolarında, yüzey cevap metodu ile duyusal kriterler esas alınarak optimum noktayı belirlemek amacıyla yapılmıştır. Dizayn ile belirlenen ... -
Tüketime hazır bazı et yemeklerinin mikrobiyolojik kaliteleri
Halil Yalçın; Özlem Pelin Can (2013)Bu çalışmanın ana amacı, yerel firmalar tarafından hazırlanan Tantuni, Adana kebabı, Döner ve Tas kebabın tüketim için uygun olup olmadığını araştırmaktır. Her bir üründen 25 adet örnek toplanmıştır ve örnekler Bacillus ...